Nantes

Nantes

Hedendaags en historisch ...

Nantes dreigt een bepaalde kunst- en cultuurmassa, die winkeltjes combineert met winkels in het hart van de stad, prachtig gerestaureerd en behouden.

Een must-see

♦ De mecanische olifant : 12 meter hoog voor deze buitengewone machine, gemaakt in de workshops van Les Machines de l'Ile, evenals vele andere prachtige machines (en soms monstruous) die het fantastische heelal van Jules Verne herinneren.

Link here

Het kasteel van Ducs de Bretagne en het museum van de geschiedenis van Nantes: Architectonische verfijning in het hof van Bretagne, dit kasteel werd gebouwd in de XVe en XVIIe eeuw, door François II en vervolgens door Anne de Bretagne, en is de laatste van de Kastelen van de Loire voor de oceaan.

Het kasteel herbergt een residentieel paleis met geraffineerde gevels, wallen en grachten.

St Pierre Cathedral en Nantes : Het was een van de langste bouwplaatsen van religieuze architectuur in Frankrijk, waarvan de eerste steen in 1434 werd gelegd en die in 1893 werd afgerond.

Binnen de kathedraal ligt het beroemde graf van François II, de laatste Hertog van Bretagne en het graf van Marguerite de Foix, ouders van Anne de Bretagne.

In opdracht van Anne van Bretagne, werd het graf van François II gemaakt door Michel Colombe in 1507.

Zoek ons situation camping itsas mendi carte côte basque