Saint-nazaire

Saint-Nazaire

Zijn haven, scheepswerven, zijn parken ...

Een must-see tijdens uw verblijf in de Camping La Tabardière ****

► Saint Nazaire Bridge - Met zijn 61 meter boven de rivier en zijn 3 350 meter tussen Saint Nazaire en Saint Brévin, is het een van de grootste kabelbruggen in Europa.

► De scheepswerven - wieg van de zee reuzen, bijna 600 schepen en meer dan 110 boten (onder de grootste - de "Frankrijk" in 1962 en de "Normandie" in 1935) werden gemaakt in de scheepswerven van Saint Nazaire. 100 hectare rondleidingen beginnend bij de onderzeese basis.

De havenstad - Saint-Nazaire's economie is gebaseerd op de zee. Al ongeveer twintig jaar is het erin geslaagd de stad met zijn haven te combineren. Aan het einde van de jaren 90 creëerde een breed programma van vernieuwing van de omliggende moerassen en de onderzeese basis een nieuwe buurt: «Ville-Port». Uitrustingen, verblijven, diensten, een grote bioscoopmultiplex, docks animaties, het boten internationale centrum «Escal'Atlantic» in de onderzeeërs basis omvormden deze vervuilde omgeving tot een zeer aantrekkelijke plek. (Tickets voor de musea beschikbaar op de camping)

Escal'atlantic < hier

Parken en tuinen : De "Jardin des plantses", een echte kusttuin in het eind van de jaren 80.

Het natuurpark "Coeur vert" in Saint Nazaire : Na de oorlog is opgericht, 50 hectare groen met een meer en waterstraal. U vindt er speeltuinen en een picknickplaats.

Zoek ons situation camping itsas mendi carte côte basque